tirsdag den 1. november 2011

Mad på forhånd

På min vej udi den juleinformationsverden der er tilgængelig på nettet, har jeg fundet mange gode råd og idéer.

Flere af dem har jeg kogt sammen til noget der passede på mig.

I de sidste mange år - faktisk siden jeg fik den yngste for snart 10 år siden - har jeg lavet frysermad.

Men ikke på den mest gængse måde, den der med at bruge en hel weekend til at lave mad der kan fryses ned. Det ville jeg aldrig få gjort - hvornår jeg sidst har haft en hel weekend jeg kunne bruge på at lave mad - kan jeg slet ikke huske.

Min måde er, hvis jeg bare én eneste aften pr. uge laver dobbelt portion af aftensmaden, og fryser den ene halvdel ned, så har jeg i løbet af 6-7 uger før jul fået lavet 6-7 færdige måltider til fryseren, som jeg så kan bruge i juleferien hvor jeg ikke nødvendigvis gider at lave mad.

For nu ved jeg ikke med jer - men jeg er ubetinget den som laver mest mad her i huset - der er så meget andet jeg ikke laver, men mad, det har ligesom altid sorteret under mig, så frysermad til juleferien er en genial idé - fordi jeg sjovt nok også gerne vil have ferie omkring jul.

Det kræver ikke den store planlægning, og det er ikke sværere at lave dobbelt portion. Man skal bare huske at fryse portionen ned, i stedet for at spise den!

Og med alle de andre ting man uværgerligt altid bliver inviteret til, samt de enorme mængder rester der altid er efter julemaden, så burde 6-7 uger være nok til at fylde fryseren op, så man slipper for at lave mad fra bunden i hele juleferien!

Og hver eneste juleferie i de sidste 10 år, har jeg gået og klappet i mine små fedtede hænder og glædet mig -på den gnæggende måde - over at maden VAR lavet.

4 kommentarer:

 1. Jubii! Så kom der et nyt indlæg. Jeg så først din juleblog den 25. okt, og læste alle indlæggene. Og så ventede jeg på et nyt. Og ventede. Og ventede. Og SÅ kom det, og endda med et rigtig godt tip.

  Jeg er også den herhjemme, der svinger grydeskeen, og jeg praktiserer i høj grad det med dobbeltportionen hele året, men har ikke tænkt på at speede op til jul. super god ide! (Så bliver der nemlig mere tid til snevejrsture, julefilm og julekager)

  SvarSlet
 2. Nåååårh Mille - det var synd ;)
  Nu skal der nok komme lidt mere - jeg ville jo bare starte med julebogen så folk havde tid til at tænke over den før det hele gik i gang!!

  Dobbeltportioner er genialt! Der bliver nemlig mere tid - så skal man heller ikke tænke så meget over hvad man dog skal lave at spise!

  SvarSlet
 3. Ok, har været rundt på siden, er vildt imponeret over dit organisationstalent, og har lagt kommentarer, i forventning om at med disse idéer kunne selv JEG lære det. Og så ser jeg, at allerede for 10 år siden, da det seneste blad på firkløveret havde tænkt sig at kortslutte juleprocessen, formåede I at få ham sat i Verden for at opleve sin første jul, bare 3 uger gammel.

  Så smart var jeg ikke ; min yngste, Augustin, er kommet til Verden d. 24. december. Så her er der en meget, meget markant grænse; hele dagen d. 24. er det fødselsdag !! Først efter apéritif er det juleaften ;)

  Storebror Antoine er født d. 31. december året før, altså mindre end et år tidligere. Jeg nåede ikke at blive klogere i mellemtiden ;)
  Hvis ikke der passes på drukner det hele nemt i den almindelige festivitas. Men samme regel gælder ; med apéritif'en slutter fødselsdagen. På den anden side bliver Antoine nu 17 og hvis han kan fejre det hele og mere til, fra han slår øjnene op, er han sikkert lidt ligeglad med, hvad vi kalder det...

  SvarSlet
 4. Du skal nu ikke være så imponeret - hvis jeg var så organiseret havde jeg sikkert ikke brug for alle de planer ;-)

  Jeg håber du kan bruge det til noget!

  Dine drenge har da valgt deres datoer med omhu!!
  Kan godt se hvad du mener..

  Men det er da en god regel at stoppe fødselsdagen ved l'apéro og så fortsætte med jul.

  SvarSlet

Sig noget - så bliver jeg så glad!