søndag den 27. november 2011

Adventskrans

Det er første søndag i advent og der skal tændes adventslys. (Og kagen HAR fået sin ugentlige cognac!)

Der er en grund til at jeg har fire børn - jo jo - jeg tænkte naturligvis på adventskransen! Der skulle jo være et lys til hvert barn! (Humor KAN være anvendt..)

Den ældste tænder altid det første lys, og det tænder hun hver søndag. Den næstældste tænder det andet lys, og det tænder han de tre søndage - og så fremdeles!

Den yngste er godt nok noget knotten over at han kun må tænde én gang.

Vi har tre adventsting som skal tændes - jeg er godt klar over at der burde være fire - men det kan jo ikke være perfekt det hele.

Og hvis I nu regner med at se sådan en råhvid og gylden fancy-design-øko-kreation, man lige smækker sammen af 17 piberensere og ægte bladguld, bliver I slemt skuffede.

I den Danske Kirke får man langet en lettere vissen adventskrans, fire almindelige hvide spydlys og en rulle rødt bånd over disken. Det kan man, med lidt god vilje, et par franske juleslik (Papillottes) lidt metalfigurer og plastikkugler - samt en stor portion julestemning - godt få til at ligne en hæderlig adventskrans.


Meningen er i hvert fald god nok!

Jeg fik engang denne meget fine lysestage-ting af min søde mand - og selvom den faktisk er i brug hele året - så får den et lille pift af julepynt, så den også kan lege med i denne søde juletid.Når man bor i et land hvor stearinlys er nogle underlige størrelser, så må man tage til takke med det forhåndenværende - for eksempel de fødselsdagslys man fik raget til sig under et raid i Føtex i sommers.Hvorom alting er - det er advent - jeg må høre julemusik og lave æbleskiver alt det jeg orker - for nu tæller vi officielt ned!

2 kommentarer:

  1. Nu har I da i hvert fald lys nok :-). Synes fødselsdagslysene er skønne i adventsdekorationen. Godt tænkt! Og god forjul! Mange hilsner fra Bruxelles og en anden julefreak, Louise

    SvarSlet
  2. He he!
    Ja og takket være dig får jeg måske min fjerde adventskrans!! ;-)

    SvarSlet

Sig noget - så bliver jeg så glad!