fredag den 11. november 2011

Tiggere - en del af de tretten.

Disse chokoladestykker samler mandlerne, nødderne og de tørrede frugter fra de tretten desserter fra Provence, men man laver dem - og spiser dem mange andre steder i Frankrig her op til jul.

Chokoladerne kaldes "Tiggere" (Mendiants) fordi de samler symbolerne for de fire store tiggermunkeordner: 
Mandler - symboliserer Karmeliterne
Tørrede figner - symboliserer Franciskanerne
Nødder - symboliserer Augustinerne
Rosiner - symboliserer Dominikanerne
Appelsinskaller og chokolade er vist nok den troendes gave til ordnen.


Her er en opskrift som er så nem at du tror det er løgn.

Mendiants

200 gr god chokolade – mindst 70% kakao
50 gr lys chokolade
50 gr smuttede mandler – skåret i 2 eller 3
50 gr tørrede figner – i rosin størrelse
50 gr. Hasselnødder / Valnødder
2 spsk rosiner
Appelsinskaller.

Smelt chokoladen i vandbad. På et stykke bagepapir lægges en lille klat smeltet chokolade, og den flades lidt ud så den har småkagestørrelse.

Jeg havde ikke mere bagepapir, så jeg brugte en silikoneform til minitærter.

Smelt den lyse chokolade og dryp en lille klat i hver mørk chokoladeklat.
Så lægger man mandler, figner, nødder, rosiner og en appelsinskal ned i den stadig smeltede chokolade.


Stilles i køleskab 1 time før de skal serveres, og ellers i en bøtte hvor man plejer at opbevare chokolade.

2 kommentarer:

  1. Jeg ville bare lige sige TAK for denne oplysning, som jeg allerede har brugt mange gange. Ingen kender den forklaring og alle synes det er interessant :-) TAK

    SvarSlet
  2. Jamen dog!! :-)
    Selv tak Barbara!! Dejligt at du kunne bruge det til noget!

    SvarSlet

Sig noget - så bliver jeg så glad!