torsdag den 8. november 2012

Hvid gløgg eller Vin chaud d'Alsace

Det der gløgg du gerne vil drikke i december?
Det er nu man skal lave essensen!

Det er ikke svært at lave essensen selv og det smager så meget bedre!

Faktisk så bruger jeg det lidt som surdej hvis jeg ikke får brugt det hele. Jeg gemmer det i en flaske som ikke er gennemsigtig og så spæder jeg op fra år til år. Det smager kun bedre efterhånden!

Hvis man nu bliver træt af den traditionelle rødvinsgløgg i løbet af december, så kunne man i stedet prøve denne lyse version.
En klassisk Vin Chaud fra Alsace som smager blødt og lækkert.

1/2 skællet appelsin i skiver
1/2 skrællet citron i skiver
150 gr. sukker
1 drys reven muskatnød
2 kanelstænger
3 stjerneanis
4 hele nelliker
Dækkes med hvid rom eller vodka hvis man bedre kan lide det. Eventuelt med vand hvis man ikke vil have det så stærkt.

Dette skal stå og samle kraft og smag i et par uger. Det skal stå mørkt ligesom den røde version.

Når det skal laves, varmer man en flaske hvidvin fra Alsace op lige til under kogepunktet.
De kan hedde noget så eksotisk som Riesling, Sylvaner, Pinot blanc / Pinot gris.

Til sidst tilføjer man et glas essens, rører lidt rundt og serverer i glas!
Skål!

6 kommentarer:

  1. jeg tror da lige jeg skal ud og købe noget stjerneanis, nelliker og hvid rom :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja gør du det! Det smager himmelsk!

      Slet
  2. Det er en af de ting jeg savner ved ikke at drikke: gløgg som jeg elsker, men der er ikke noget at gøre, jeg kan ikke tåle det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har fundet på noget hvid gløgg uden alkohol - til dig! ;-)

      Slet
  3. 'Skællede appelsiner' er det en specialitet fra Alsace? fnis

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha! Nemlig! En speciel specialitet fra Alsace! ;-)

      Slet

Sig noget - så bliver jeg så glad!