Når kagen har stået i 4-6 uger, og fået sin ugentlige cognac, så skal den pakkes ud og i julestadsen!
Til dette skal der bruges:
Orangemarmelade
Marcipan - gerne en rund plade som er rullet ud!
2 æggehvider
400 gr flormelis
citronsaft
Først rulles marcipanen ud. Hvis altså man ikke har været så heldig at få en rund udrullet plade.
Først skal orangemarmeladen sies, så der ikke er klumper i. Det skal så bruges til den lim som får marcipanen til at sidde fast på kagen, og skal smøres i et tyndt lag over hele kagen - også på siderne.
Så klistres marcipanen på - pas på luftbobler! Glat med en lang flad kniv.
Så skal kagen hvile sig et par timer, ovenpå denne anstrengelse.
Og du kan sætte dig med en kop varm te eller chai, og æde marcipanstumperne - det har du fortjent!
Så laves der en glasur af flormelis, citronsaft og de 2 æggehvider, som i øvrigt ikke kan fås pasteuriserede i Frankrig, så vi lever bare livet lidt mere spændende end i Danmark.
Denne glasur smøres ud over kagen med en varm kniv (dyp den i meget varmt vand og tør den af)
Man kan jo lege med glasuren og en tyllepose alt efter evner udi det kagekreative.
Så kan man derefter pynte med diverse ting og sager - bånd, perler, kristtjørn og andet kagepynt. Jeg plejer også at skrive årstallet med frugtfarve.
Det er lidt ligemeget - det er meget sjældent at glasuren bliver helt spist, den er skrigende sød og kagen er såmænd nok i sig selv, så man kan også bare vælge at servere den helt uden pynt og andet lir, men det hører ligesom lidt med til alt det andet.
Rigtig god fornøjelse - den er nemlig alt besværet værd.
Åh - vil du ikke nok vise et billede af kagen.
SvarSletSådan - nu er der også billeder på!
SvarSletDet er Divaen som stod for pyntningen - undtaget det meget grimme stjerneskud som jeg selv prøvede at putte på!
Men nu er den klar til at tage med til juleaften!