tirsdag den 27. oktober 2015

Dette års julekage.

Jeg er så småt ved at tænker over årets julekage. Der skal snart købes ind til den så den kan stå og sjuppe i sin cognac.

Sidste år kom jeg også tranebær i frugtblandingen. Det kunne næsten ikke smages.

I år har jeg - stadig - lyst til noget nyt, så jeg regner med at blande 800 gr. appelsinskal og 800 gr. lyse rosiner, for at få en mere appelsinagtig kage.
Jeg er sikker på at den vil smage skønt og måske lidt friskere.
Så længe man ender med 1400 gr. tørret frugt, i små stykker, kan man jo fylde hvilken som helst frugt eller smag i.

Noget af det bedste ved denne kage, er den rå dej. Det smager så ubeskriveligt godt, så man burde fløjte hele tiden, for ikke at ende med at spise mindst en kvart liter dej, inden man når at få den i ovnen.

Pynten volder mig faktisk kvaler, hvert evige eneste år.
Jeg er aldeles fantasiforladt når det kommer til kagepyntning og jeg skal passe meget på ikke at ende med en identisk pynt år efter år.
Og så er jeg bestemt ikke den store kunstner udi fondant, hvilket gør det lidt besværligt. Mine fondant kager ender altid med at se en anelse 5 årige ud.

Heldigvis kan man få en masse gode ideer på Pinterest og nettet i det hele taget. Så jeg finder nok noget jeg kan bruge!
Jeg vil bare gerne have nogle nye ideer.

Hvad pynter I med?

2 kommentarer:

  1. Ingen, for jeg bager ikke julekage :-)

    SvarSlet
  2. Iiih Kong Mors Jul er kommet igang - hvor hyggeligt. Barbara (Belgien)

    SvarSlet

Sig noget - så bliver jeg så glad!