søndag den 23. oktober 2011

Gløgg

Ingen jul uden gløgg!

Men altså - den bedste gløgg er hjemmelavet.

Essensen laves i hvert fald 1 måned før den skal bruges - så lige nu (når du har læst dette) går du ud og henter et  tomt marmeladeglas eller en anden beholder, og putter følgende i:

1 stykke frisk ingefær
3-4 stænger kanel
14 hele nelliker
Og det hele dækkes af 1 glas god rom. 2-3 dl

Glasset stilles mørkt, du kan evt. pakke glasset ind i sølvpapir før du stiller det så mørkt som muligt i 5-6 uger.



Når det skal bruges, tager du:

1 flaske GOD rødvin  - for her gælder naturligvis samme princip som alt andet, man kan ikke forvente at ens gløgg bliver god, hvis man bruger en dårlig rødvin.

1 stort glas saftevand af røde bær

1 glas essens.

evt. et lille glas alkohol - cognac, rom, whisky eller hvad du nu kan lide din gløgg smager af.

Rosiner og mandelsplitter. Rosinerne smager allerbedst hvis de har ligget  og trukket i noget rom et stykke tid!!

Det varmes langsomt op, men husk -  det må ikke koge!

5 minutter tager det, at lave essensen, okay indrømmet man skal naturligvis have ingredienserne først.

Men det smager altså en hel del bedre end det man kan købe færdigt - så det kan næsten ikke betale sig at lade være!

Skål!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sig noget - så bliver jeg så glad!