Ingen jul uden gløgg!
Men altså - den bedste gløgg er hjemmelavet.
Essensen laves i hvert fald 1 måned før den skal bruges - så lige nu (når du har læst dette) går du ud og henter et tomt marmeladeglas eller en anden beholder, og putter følgende i:
1 stykke frisk ingefær
3-4 stænger kanel
14 hele nelliker
Og det hele dækkes af 1 glas god rom. 2-3 dl
Glasset stilles mørkt, du kan evt. pakke glasset ind i sølvpapir før du stiller det så mørkt som muligt i 5-6 uger.
Når det skal bruges, tager du:
1 flaske GOD rødvin - for her gælder naturligvis samme princip som alt andet, man kan ikke forvente at ens gløgg bliver god, hvis man bruger en dårlig rødvin.
1 stort glas saftevand af røde bær
1 glas essens.
evt. et lille glas alkohol - cognac, rom, whisky eller hvad du nu kan lide din gløgg smager af.
Rosiner og mandelsplitter. Rosinerne smager allerbedst hvis de har ligget og trukket i noget rom et stykke tid!!
Det varmes langsomt op, men husk - det må ikke koge!
5 minutter tager det, at lave essensen, okay indrømmet man skal naturligvis have ingredienserne først.
Men det smager altså en hel del bedre end det man kan købe færdigt - så det kan næsten ikke betale sig at lade være!
Skål!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Sig noget - så bliver jeg så glad!