lørdag den 27. december 2014

Morgenmad juledag.

Eller Nytårsdags morgenmad.
Jeg ved ikke med jer, men jeg har det sådan at jeg gerne vil have ekstra lækker morgenmad juledag eller nytårsdag, men jeg gider ikke stå i køkkenet – og slet ikke alene - i timevis for at fremtrylle kulinariske mesterværker til sådan en ’dagen efter’morgenmads/brunch ting.

Men det tog ikke mere end et par klik på, vores allesammens bedste ven Google, før jeg fandt noget der kunne bruges.

French Toast.
Eller arme riddere i ovn. I en slags luksusudgave. Til 6-8 personer, afhængig af hvor sultne folk er. Du skal bruge:
12 skiver hvidt toastbrød
1,5-2 dl puddersukker
1-2 tsk. kanel
5 æg
1,5 dl mælk
Vanilje – evt.
Smør
Du smører et mindre ildfast fad (ca. 20cmx30cm) med rigeligt smeltet smør.
Så dækker du bunden med 6 skiver toastbrød, og selvom det sikkert er muligt at bruge fuldkorn, så smager det altså bedst med hvidt politisk ukorrekt brød.
Bland så puddersukker med kanel og fordel halvdelen af denne blanding udover de 6 skiver toastbrød. Læg nu endnu 6 skiver toast over de andre og pisk æg med mælk og lidt vanilje, hvis du er til det. Hæld denne blanding udover dine toastskiver og drys med det sidste af puddersukker-kanel blandingen.
Så skal det stå i køleskab, tildækket, natten over. Næste morgen sætter du fadet i ovnen på ca. 180 gr. og bager det – tildækket – i 30 min. Efter 30 min. tager du dit låg/aluminiumsfolie af og lægger en masse små smørklatter på og bager nu videre i 15 min. uden tildækning.
Det er den absolut nemmeste måde at lave french toast, eller arme riddere på sådan en julemorgen. Det smager himmelsk og giver det strejf af lækker morgenmad som jeg så gerne vil have, uden at gide at lave det store for det!

Det var det søde. Jeg er jo ikke helt fordærvet, så noget salt og proteinholdigt skulle der også på bordet.

Og jeg fandt disse skønne muffins som blev forberedt, da jeg havde sat de arme riddere i ovnen.

Bacon-æg-toast-muffins.
Til 6 personer. Resten af den pakke hvidt toast kan du passende bruge til dette formål. Du skal bruge
6 skiver toast
6 æg
6 skiver bacon
salt + peber
Smør
Muffinsform 
Først udstikker du en rund brødskive ca. 8 cm i diameter fra hver skive brød. Skiven skæres over og rulles lidt flad med en kagerulle. Så smører du din muffinsform – også selvom det er en slip-let form, for ellers bliver brødet meget tørt.
Så sættes de to halvcirkler ned i hver muffins-hul, med den runde side op og den lige side mod bunden af muffinsformen.
Så steger du de 6 baconskiver, 2 min. på hver side og de skal kun vendes 1 gang – de bliver færdige i ovnen – og lægger baconskiven midt mellem de to brødskiver. Enderne stikker op, men det gør ikke noget!
Ovenpå slår du et æg ud i hver muffinform, salter og pebrer og sætter dem direkte i ovnen ved 180-200 gr. indtil æggehviden er stivnet.

Det blev til den nemmeste ’luksus’ morgenmad dagen efter sådan en festdag, hvor man har fri og bare skal nyde og slappe af.

1 kommentar:

  1. Det skal laves her i sommerhuset. Allerede blevet en “ det plejer vi “😊

    SvarSlet

Sig noget - så bliver jeg så glad!