fredag den 26. december 2014

Jeg er så meget bagud!

med indlæg, jeg ved det.

Jeg har i den grad forsømt blogland, og ikke mindst min juleblog.
Jeg vil dog prøve at indhente det forsømte en smule her i ferien, om ikke andet så til næste års jul.
Men for en gangs skyld er kalenderlyset fulgt helt pænt med nedad.

Kalenderlyset er for engangs skyld fulgt med tiden!

Julen startede faktisk med at jeg pyntede til jul i oktober, og havde komplet juleaftens måltid d. 24. - oktober! Dette til ære for et pengespareprogram på TV2. Hvor meget man rent faktisk kan spare på ikke at smide madrester ud, er utroligt!

Mange tips og ideer kendte vi naturligvis godt, men vi fik ny og god inspiration både af Selina Juul fra 'Stop Spild Af Mad' og kokken på 'Folkets Madhus' Michael Museth som var med i programmet.

Lige efter den rigtige juleaften i onsdags, fik jeg styr på alle mine rester, frøs ned og gemte så jeg ikke kommer til at smide noget brugbart væk, før al næring er vredet ud af det sidste tørre vingeben!

Her tryller kokken Michael vores anderester om til en helt ny ret.

Mens jeg skriver dette, har skrog og grøntsagsrester desuden simret på komfuret i mange timer for at blive forvandlet til en fond eller suppebase jeg kan fryse ned og senere lave suppe af. Ungerne kan meget bedre lide den slags hjemmelavede suppefond fordi den ikke er så salt som alle dem man kan købe.

At man både gør noget godt for verden og for miljøet er en ting som ofte er lidt diffus i ens lille hverdag - men at man samtidig sparer på sine egne penge ved at genbruge flere rester - er en anden, og ikke uvæsentlig ting!

Sløret TVhold i mit køkken
Jeg fjernede dog min Oktober julepynt lige så hurtigt som den var kommet op, for nok er jeg juletosset, der er grænser for hvor længe, selv jeg gider se på det! Så jeg holdt julepyntspause i november og i december startede vi forfra!

- Jeg nåede naturligvis at få besøg af to helt nye bekendtskaber, der måbende måtte have en forklaring på hvorfor jeg havde pyntet op til jul i midten af Oktober. Lidt træls sådan at være tvunget til at skulle afsløre sine tossede sider så tidligt i et nyt bekendtskab, men måske er det bare nemmere at folk starter med at få at vide at man er småskør.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sig noget - så bliver jeg så glad!