Du kan lige nå at lave en lækker - og ultra nem - likør og så have den klar til jul!
Min mands Morfar lavede en fantastisk likør men opskriften har ikke været i brug siden han døde for 25 år siden.
Så da jeg faldt over Ellen der laver næsten samme likør, tænkte jeg at i år skulle den altså afprøves. Om ikke andet så for at glæde min søde mand med et lille blink til hans Morfar.
Man tager et meget stort patentglas eller marmeladeglas. Eller noget andet der kan lukkes tæt, og som har et tilstrækkeligt stort hul til at en appelsin kan komme i!
Du tager 2 appelsiner, vasker dem grundigt og stikker 40 huller i. Det er lige 10 stik med en god gaffel!
De to appelsiner lægges ned i glasset. Jeg gav dem lige et lille squeeze for at være sikker på at saften kunne komme ud. Men det kommer nok helt af sig selv.
Så tager du
40 hele kaffebønner
40 sukkerknalder
1 stang kanel
2 flækkede vanillestænger
og - i denne opskrift
4 stjerneanis - som ikke er med i morfars julelikør, han brugte derimod
40 hele nelliker, men det kan man jo prøve sig frem med.
Jeg er dog sikker på at det smager præcis lige så godt og julet!
Når alt dette har fået plads i glasset, overhældes det med 1 liter hvid alkohol uden for meget smag.
Det kan være Brøndum snaps, en neutral vodka eller anden neutral brændevin.
Så skal glasset lukkes og stå og trække i 40 dage minimum. Den skal helst stå mørkt, men behøver ikke stå koldt!
Det vil sige at laver du den i dag, har du julelikør til fredag d. 20 december!
Hvilket slet ikke er en dårlig ting - og jeg har tænkt mig at nyde et glas julelikør netop den dag jeg starter min velfortjente juleferie!
Rent bortset fra at når man laver en hel liter, så er der jo rigeligt til at putte på små flasker med en fin etikette på og bånd, som værtindegave i juletiden!
Det lyder rigtig godt og julelækkert :)
SvarSletJeg er også sikker på at det smager julelækkert og friskt!
SletHej! Skal den stå i køleskabet og trække eller ude i stuetemperatur? Mvh. Nysgerrig gæst :)
SvarSletDen behøver ikke stå koldt (køleskab) men den kan sikkert sagtens stå køligt. Risikoen for at den fryser med den mængde alkohol er nok ret lille.
SletMit glas står i et mørkt skab sammen med andre flasker.
hvor stor en stang kanel kommer du i?
SvarSlethvis du kommer en af de store i skal den jo bare kækkes et par gange?
Jeg tror lidt det er smag og behag hvor meget man kommer i. Jeg kommer en af de lange stænger i. Det smager lidt af kanel men ikke vildt gennemtrængende
Slet