lørdag den 22. december 2012

Mince Pies

Englændere eller anglofile kender garanteret mince pies. Men mange andre kender dem måske ikke. Jeg havde for eks. aldrig hørt om dem før Fiona stak et fad i hånden på mig for to år siden.

Det er en engelsk traditionel juleting, lidt i stil med vores brunekager. Altså ikke i smag men i juleeffekt!

Det er en slags minitærte fyldt med "mincemeat" som blandt andet er rosiner og pomeransskal. Med dej-låg på. Og selve tærten er drysset med flormelis når den er færdig.

I fordums tid - på korsriddernes tid - var der også tørret kød i. Nu er det blot tørrede frugter og krydderier.

Det smager langt bedre end det umiddelbart lyder.Jeg fik en virkelig god opskrift af Fiona sidste år, og da hun også forærede mig et glas mincemeat - det færdige fyld som bliver solgt i England - skulle der mince pies på kagelisten i år!

Det er ikke børnenes livret, de smager mere krydret end sødt, men jeg er helt vild med dem, og håber at kunne opdrive et glas mincemeat til næste jul!Ellers må jeg jo bare lave det selv, hvis ellers jeg kan finde en brugbar opskrift.

Tærtedejen laver man af:
350 gr. Hvedemel
225 gr. Smør
en knsp salt
1 æg
evt. lidt vand til lige akkurat at samle dejen. (Jeg fik ikke brug for noget vand til min portion denne gang; måske var ægget lidt større)

Selve dejen skal holdes køligt mellem udrulningerne da der er så meget smør i at den næsten smelter!

Udstik små rundeller og put evt. dejen i bunden af en silikone-muffins-form. Dejen skal stikke max. 1 cm. op ad siderne.
Læg en skefuld mincemeat på din minitærtebund og udstik nogle lidt mindre "låg" af dejen. Jeg brugte forskellige blomsterforme, så de blev lidt dekorative at se på.

Mince pie'erne skal bage i ovnen ved 180-190 grader i 15-20 min. De må endelig ikke blive for mørke.

Drys med flormelis og pak dem lagvis i en kagedåse med pergamentpapir i mellem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Sig noget - så bliver jeg så glad!